HET GLAZEN PLAFOND DOORBREKEN ALS VROUWELIJKE HOOGOPGELEIDE HINDOSTAANSE OF AFRO-SURINAAMSE LEIDINGGEVENDE
IMG_0206

SHE-LEVEL SUIT LEERGANG

Uren ploeteren en titel na titel behalen maar nog steeds opmerkingen incasseren die jou tekort doen. Kortom keihard werken en niet die droomfunctie krijgen die je allang verdient. Het is het glazen plafond wat onzichtbaar is, maar waarvan iedereen weet dat het er is.

Waar we anno 2023 druk bezig zijn met de implementatie van Diversiteit & Inclusiebeleid, maar er in de tussentijd niets voor jou verandert. Jaren geleden ontdekte ik de systemische cultuurbelemmerende overtuigingen die veel Hindostaanse en Afro-Surinaamse vrouwen nog steeds met zich meedragen, ondanks het feit dat ze een hoog IQ hebben.

Een topfunctie bekleden én de waarden respecteren van het familiesysteem waar je als Hindostaanse of Afro-Surinaamse uitkomt is een kunst. Immers door het glazen plafond breken in een witte mannenwereld én het bekleden van de rollen die van je worden verwacht, is bijna onmogelijk. Maar het kan.

Bij Suits & Soul mentoren we al jaren Hindostaanse en Afro-Surinaamse & vrouwen om het hoogst haalbare level te bereiken. In deze leergang ontwikkel je authentieke leiderschapskills vanuit het culturele familiesysteem waardoor je sneller doorstroomt naar een topfunctie.

Er zijn maximaal 6 plekken beschikbaar en de leergang start bij bij voldoende aanmeldingen in september.

favicon

Margery C

"Ik had nooit gedacht dat mijn Surinaamse opvoeding een belemmering zou zijn voor mijn werkzame leven. Van huis uit heb ik geleerd om voor anderen klaar te staan en mijn best te doen op school. 'Je diploma is je eerste man' werd er gezegd. Door mijn belemmerende overtuigingen anders te benaderen heeft dit een positieve werking, zowel zakelijk als privé."

favicon

Aartie R

"Ik ben gevormd door enerzijds de samenleving waarin ik meedraai en anderzijds de Hindoestaanse waarden en normen van mijn familie. Dat resulteerde vaak tot (interne) botsingen en stagnering. Gecoacht worden door een professional met dezelfde culturele achtergrond zorgde ervoor dat ik erkenning kreeg voor de gevoelens & belemmeringen die ik had. Hierdoor kon ik sneller belemmerende overtuigingen verwerken en kreeg ik handvatten hoe ik mijn culturele waarden & normen positief in kon zetten in het werkveld."

favicon

Nandita R

“Door de gesprekken met Sandhya over mijn achtergrond kreeg ik inzicht in mijn kernkwaliteiten. Hierdoor kon ik meer ruimte innemen en voor mijzelf beter formuleren waarom het belangrijk is wat ik doe en hoe ik dat wil doen. Het heeft een bijdrage geleverd aan het verhelderen van mijn identiteit (wie ik ben en wat mij uniek maakt) waardoor datgene wat ik professioneel uitstraal meer overeenkomt met wie ik ben."

favicon

Arti H

"Het helpt dat Sandhya dezelfde gemeenschappelijke taal spreekt. Dit zorgt voor een diepere connectie en geeft een betere context. Het leidt naar een gerichte en relevante groei welke effectief is."

SNELLER DOORGROEIEN NAAR EEN TOPFUNCTIE

Wat maakt deze leergang uniek

 • Ontwikelen van authentieke leiderschapskills vanuit een culturele achtergrond

 • Voorbij de maskers: presenteren en zichtbaar zijn als jezelf i.p.v. jouw functie

 • Minder wetenschappelijke context maar meer charisma met authentiek leiderschap

 • Verkoopskills waardoor je als intellectueel streetsmart wordt

 • Leren onderhandelen vanuit de onderstroom

 • Zakelijk flirten: wat is het wel én wat vooral niet

 • Machtig netwerken: connecten op verbinding i.p.v. intellect

 • Modules door geaccrediteerd leiderschapscoach met dezelfde culturele achtergrond

Sluiting inschrijving

Schermafbeelding 2023-01-02 om 14.08.04

STILSTAND TACKELEN

 • Ontdekken welke aspecten uit de onderstroom bij jou en de ander spelen waardoor je stagneert
 • Programma opgebouwd op basis van theoretische inhoud met gerichte persoonlijke ontwikkelingsopdrachten
 • Actieplan en eindopdracht met tussentijdse monitoring door coachingscalls
 • Uitkristaliseren van individuele en collectieve cultuurbelemmerende overtuigingen en de impact hiervan op jouw carrière
 • Ontwikkelen van een werkhouding welke je sneller naar een topfunctie helpt
 • Vergroten van jouw zelfvertrouwen door 1:1 coachingsessies van geaccrediteerd leiderschapscoach
 • Sneller doelen halen door het vergroten van authentiek leiderschap en zichtbaarheid

ONTWIKKELEN VAN AUTHENTIEKE LEIDERSCHAPSKILLS

Inhoud Leergang

Doelgroep & Selectiecriteria

Voor wie is deze leergang bestemd

Deze leergang is waardevol voor vrouwelijke Hindostaanse & Afro-Surinaamse leidinggevenden die op een authentieke manier gezag willen uitstralen, hun beïnvloedingsvermogen willen vergroten en met meer charisma hun weg naar de top willen versnellen.

Selectiecriteria

Omdat de groepsgrootte maximaal  6 personen omvat en groepsdynamiek altijd een rol speelt, hanteren we een zorgvuldige selectie. De deelnemers beschikken in elk geval over de volgende kenmerken: Vrouwelijke Hindostaanse of Afro-Surinaamse leidinggevende, 1 of meerdere diploma's (post)HBO/WO, minimaal 3 jaar leidinggevende werkervaring, visie en zelfreflecterend vermogen en perfectionistische high-performer.

Resultaat

Na deze leergang ben je in staat om een authentieke leiderschapsrol te vervullen die je sneller naar de top brengt. Je hebt geleerd hoe je zelfbewust controle en verantwoordelijkheid neemt en sneller kunt verbinden met stakeholders en medewerkers.

Ben je benieuwd of deze leergang bij je past, schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

 

 

Programma

De uitgebreide programmabeschrijving staat beschreven in de brochure welke je op deze pagina kunt downloaden.

Data & Locatie

Data  en tijdstippen

De live bijeenkomsten behelsen in totaal 3 x 2 hele dagen. De leergang gaat van start vanaf september of later bij minimaal 6 cursisten. Hiervoor worden de maandag en dinsdagen van 09.00 - 16.30 aangehouden.

Locatie

De live bijeenkomsten worden gegeven op de kantoorlocatie van Suits & Soul aan de Oosteindseweg 22A, 2661 ED in Bergschenhoek

Online coachingcalls

Om de progressie van de deelnemers te monitoren zullen er gedurende de leergang individuele begeleiding plaatsvinden.

De leergang start vanaf September. Bovenstaande data kan opschuiven naar gelang het aantal aanmeldingen van minimaal 6.

 

Investering & Certificering

Investering en exclusieve aandacht

De leergang wordt in een kleine setting gegeven (maximaal 6 deelnemers) waardoor er optimale aandacht is voor vragen en je wordt uitgedaagd om feedback te geven en te ontvangen.

Deelnameprijs: € 5.995,- exclusief BTW.

Toelichting

Dit is een 3 maanden leergang bestaande uit klassikale en individuele begeleiding, kennisoverdracht door experts, diverse interventies, een helpdesk bij casussen en toegang tot het online learning platform van de Suits & Soul Academie. 

Certificering

Na deelname ontvang je een certificaat van deelname.

DOWNLOAD HIERONDER DE BROCHURE

INSCHRIJVEN

Schrijf je hieronder in voor de leergang welke start in september 2023. Inschrijving verplicht niet automatisch tot deelname. Na jouw inschrijving nemen we contact met je op voor een intakegesesprek. Voor meer informatie kun je de brochure downloaden.

vaas

achtergrond sandhya santoe

Als Surinaams-Hindostaanse ben ik geboren in een familie waar studeren belangrijker was dan materie vergaren. Dit en de omgeving pleasen zijn waarden die mij met de paplepel zijn ingegegoten. Vele studies verder was mijn IQ prima ontwikkeld. Mijn EQ daarentegen onvoldoende waardoor ik niet in functies belandde waar ik hard voor had gewerkt

Anderen kregen promotie terwijl ik me als etnische vrouw steeds moest bewijzen om een goede positie te bemachtigen. Jaren erna onderzocht ik in hoeverre dit gedrag systemisch bepaald was en of de waarden die generatie op generatie worden doorgegeven konden worden omgevormd naar succesvolle leiderschapsvaardigheden.

Inmiddels ben ik 4 (post) HBO-diploma's, een NOBCO/EMCC accreditatie als coach (<1% in NL), 20 jaar corporate/MKB werkervaring en al 8 jaar een winstgevende onderneming verder. Al een decennium onderwijs en coach ik managers, DGA's en CEO's naar authentiek leiderschap. De She-Level Suit Leergang zorgt ervoor dat je inzicht gaat krijgen in stagnerende culturele factoren en deze effectief gaat inzetten waardoor je sneller doorstroomt naar een topfunctie.

SLECHTS 6 PLEKKEN BESCHIKBAAR

NEEM HET HEFT IN EIGEN HANDEN EN SCHRIJF JE NU IN

Sluiting inschrijving