liquiditeitsbegroting

Liquiditeitsbegroting, EBITDA en Analyses

De week is weer begonnen en we kunnen er tegenaan!

Als het lekker gaat in je business kun je fluitend door het leven en heb je wind mee. Maar als het niet lekker gaat is het toch verstandig om de balans weer even op te maken om te kijken wat je kunt verbeteren of ‘leaner’ kunt maken binnen je bedrijf.

Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, merendeels in financieel georiënteerde organisaties. Hier heb ik al heel snel geleerd wat het nut is van een liquiditeitsbegroting (een overzicht van inkomende en uitgaande geldstromen), dat het uiteindelijk draait om de E-bitda (earning before interests, oftewel wat je hebt verdiend voordat de belastingdienst zijn deel ophaalt) en het maken van analyses.

Het hebben van een goed werkend business- en verdienmodel is ook cruciaal anders is het vaak ook zoeken naar een speld in een hooiberg.

Superbelangrijk natuurlijk allemaal want meten is weten, en zonder management- en stuurinfomatie is het vaak doelloos ondernemen.

Alleen sec feitelijke informatie is niet genoeg om je business succesvol draaiende te houden.

Het gaat in het ondernemerschap primair namelijk helemaal niet om businessmodellen of feitelijke stuurgegevens, maar om wat je in je donder hebt om jezelf leiding te geven.

Daar begint het

Ben jij in staat om jezelf effectief leiding te geven zodat je:

  • doet wat je moet doen
  • genoeg E-bitda realiseert
  • de output haalt die je wilt en
  • anderen kunt enthousiasmeren om hetzelfde te doen

Lukt bovenstaande niet altijd, no worries niemand heeft gezegd dat ondernemen een piece of cake was.

Maar als je begint bij jezelf dan kom je een heel eind, echter daar haken we vaak af en schieten we in ons hoofd. Ik coach ondernemers die veel in hun hoofd zitten en hierdoor niet altijd het resultaat behalen wat hierboven staat beschreven.

Misschien is het wel tijd voor een andere aanpak…..geeft je te denken toch.

Liefs,

Sandhya

0 Shares

Sandhya Santoe

Voor focus & groei van perfectionistische leidersI Bedrijfskundige I Leiderschapscoach I Owner Suits & Soul I Keynote Spreker I Breinbabbels Podcast I
who is behind the suit traject
Sandhya Santoe

Voor extreem goed leiderschap & schaalbare groei I Bedrijfskundige I Leiderschapscoach I Owner Next Level Mindset & Suits & Soul I Podcast Breinbabbels I Keynote Spreker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Share